Menu główne
Szef Kuchni Poleca
Barszcz ukraiński z żeberkiem
12,00 zł
Śledź w oleju z czerwoną cebulą i jabłkiem
12,00 zł
Tatar wołowy siekany jak za dawnych lat
23,00 zł
Zupy
Rosół domowy drobiowo-wołowy z domowym makaronem
10,00 zł
Staropolski żurek z białą kiełbasą i jajkiem
12,00 zł
Krem z białych warzyw z chrupiącą grzanką
12,00 zł
Dania Główne
Kotlecisko wieprzowe na kapuście zasmażanej z suszonymi borowikami i opiekanymi ziemniakami z majerankiem
26,00 zł
Grillowany filet z kurczaka na gratin szparagowym z karmelizowaną marchewką w miodzie lipowym
28,00 zł
Polędwica wieprzowa sous-vide na duszonym jarmużu w wiejskiej śmietanie z frytkami z batatów
35,00 zł
Pierś z kaczki sous-vide w sosie pieczeniowo-śliwkowym z kluskami śląskimi i zasmażanymi buraczkami w miodzie gryczanym
38,00 zł
Smażony filet z miętusa na puree porowym z sosem z koźlaków duszonych w śmietanie
44,00 zł
Udziec wołowy długo pieczony w winie i warzywach na puree chrzanowym z kompozycją sałat z sosem vinaigrette
35,00 zł
Sałatka z grillowanym kurczakiem i fetą z sosem vinaigrette i czosnkowymi grzankami
22,00 zł
Pierogi z białą kiełbasą i kwaszoną kapustą okraszone rumianą cebulką
14,00 zł
Pierogi ruskie okraszone wędzoną słoniną
12,00 zł
Desery
Maliny na gorąco na waniliowych lodach z bitą śmietaną
17,00 zł
Tradycyjny sernik na musie truskawkowym z czekoladowym parfait
16,00 zł
Dodatki
Ziemniaki gotowane z koperkiem
6,00 zł
Kluski śląskie
6,00 zł
Frytki
6,00 zł
Bukiet surówek
6,00 zł
Kapusta zasmażana z grzybami
6,00 zł
Warzywa na gorąco
6,00 zł
Mizeria okraszona koperkiem
6,00 zł
Opakowanie na wynos 1 zł